Speciaal

 • Harp van Sophie

  Harp van Sophie

 • Elk van de snaren loopt over twee kantelende en verstelbare eitjes zodat verschillende toonsintervallen, kunnen verkregen worden. Dit is eigenlijk een herbenadering van het werk van Pythagoras. Met een absolute klasse-musicienne als Myra Quelle krijg je zo een prachtig klankbeeld van de rijkdom van archaische geluiden.

  Elk van de snaren loopt over twee kantelende en verstelbare eitjes zodat verschillende toonsintervallen, kunnen verkregen worden. Dit is eigenlijk een herbenadering van het werk van Pythagoras. Met een absolute klasse-musicienne als Myra Quelle krijg je zo een prachtig klankbeeld van de rijkdom van archaische geluiden.

 • Het instrument is ontstaan bij het filosoferen over de eerste ervaringen van de mens die musiceert. Een stuk boomstam met bovenaan een houten lip die, onder invloed van de snaren, tegen de stam klettert. Het geluid is grommend en harmonieert schitterend met de ijle en flexibele stem van Myra Quelle.

  Het instrument is ontstaan bij het filosoferen over de eerste ervaringen van de mens die musiceert. Een stuk boomstam met bovenaan een houten lip die, onder invloed van de snaren, tegen de stam klettert. Het geluid is grommend en harmonieert schitterend met de ijle en flexibele stem van Myra Quelle.

 • Reeds jaren was ik geïntrigeerd door dit instrument. Goed gedocumenteerd en na een heerlijke werktijd kwam dank zij de hulp van Nanda DaSilva Brito dit instrument tot stand. De herontdekking van mijn keltische wortels.

  Reeds jaren was ik geïntrigeerd door dit instrument. Goed gedocumenteerd en na een heerlijke werktijd kwam dank zij de hulp van Nanda DaSilva Brito dit instrument tot stand. De herontdekking van mijn keltische wortels.

 • Miriam vroeg me om een historisch verantwoorde vedel te bouwen met comfortabele frets, stemmechanieken en darmsnaren voor authentieke klank. Ze is dol op dolfijnen.

  Miriam vroeg me om een historisch verantwoorde vedel te bouwen met comfortabele frets, stemmechanieken en darmsnaren voor authentieke klank. Ze is dol op dolfijnen.

 • Wijlen Antony Boast, begenadigd multi-instrumentalist en begeleider van Stef Bos, die een groot aantal instrumenten bespeelt, leerde de guitarra braguesa kennen tijdens zijn contacten met de portugese muziek. Hij opteerde ervoor mij zo'n instrument te laten bouwen maar dan met 12 extra sympathische snaren die in diagonaal onder de eigenlijke snaren doorlopen.Hij stemt deze snaren op zulk een manier dat je er een indische toonladder in herkent.

  Wijlen Antony Boast, begenadigd multi-instrumentalist en begeleider van Stef Bos, die een groot aantal instrumenten bespeelt, leerde de guitarra braguesa kennen tijdens zijn contacten met de portugese muziek. Hij opteerde ervoor mij zo'n instrument te laten bouwen maar dan met 12 extra sympathische snaren die in diagonaal onder de eigenlijke snaren doorlopen.Hij stemt deze snaren op zulk een manier dat je er een indische toonladder in herkent.

Contact

Van Arteveldestraat 40
2060-Antwerpen
Tel. & Fax: +32 (0)3 6465500
GSM : 0498854758